24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Vločková kaše

Název Množství a jednotka
pšeničné vločky 150 g
cukr třtinový 1 lžička
mléko 150 ml
máslo 1 lžička

snídaně
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky vysypeme do kastrůlku, zalijeme mlékem, aby byly ponořeny, přidáme lžičku cukru a za občasného míchání povaříme tak dlouho, až se mléko vyvaří a vločky zhoustnou. Odstavíme, přidáme lžičku másla, sladíme medem, javorovým sirupem, můžeme přidat kakao nebo ovoce, podle chuti.

Tip:
Ovesnou kaši dělám z pšeničných vloček, je chuťově lepší a nelepí se jako ovesné vločky.


 


RECEPTY

Albánská polévka

Postup: Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Postup: Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna se smetanovým zelím

Postup: Kuřecí stehenní řízky zlehka naklepeme, osolíme (se solí opatrně, šunka je dost... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...